Hur man känner igen en ängel


En dag ska en ängel komma med ett uppdrag till dig. Det är det änglar gör. Ibland vet vi inte förrän i efterhand att det var en ängel, att det var ett uppdrag. De är inte alltid så lätta att känna igen, de där ögonblicken.
Hur vet man vem som är en ängel? Det finns en enkel regel. En ängel ser aldrig ut som du tror att en ängel ska se ut. Ängeln kan vara en gammal dam, en ung pojke, ett barn, en vän, en okänd, en närvaro. Så gå inte efter utseendet, gå efter känslan. Känslan som uppfyller den som möter en ängel, vad är den då? I Bibeln verkar den vara rädsla. De flesta änglar kommer med uppmaningen ”var inte rädd”. Så där kan du känna igen en ängel, en viss oro kommer över dig. Och ängeln lugnar dig.

När oron lägger sig (och det gör den i änglars närvaro) kommer själva uppdraget. Och så här känner du igen det: Det är inte vad du förväntar dig. Det är inte det som alla säger att du är så duktig på. Det behöver du ingen ängel som uppmanar dig att göra, det gör du ändå. Nej, ängelns uppdrag är specifikt och oväntat. Det fyller dig med förundran, men kanske också med en stillsam längtan som du inte visste bodde i dig. En känsla av att detta är rätt, att ett frö har såtts som kommer att växa till något stort och vackert, något som bär frukt. Men du kommer att ställa en viktig fråga, samma fråga som Maria när en ängel berättar för henne att hon ska bära en son som ska ändra hela världen. Du ska ställa frågan: Hur?

Och ängeln ska le, tror jag (det står inte i Bibeln men jag är säker på att änglar ler). Ängeln kommer att höra i ditt tonfall, i hur du säger ”Hur?” att fröet är sått, att längtan börjat gro, och ur längtan ska blomma en ny uppgift, en ny värld. Och ängeln kommer att svara, men inte som du tror.
Och då tror jag att ängelns svar kommer att likna andra änglars svar, kommer att likna det svar Maria fick. Det kommer att berätta om ett sammanhang, en vän. Marias ängel berättar att hennes släkting också är havande, så Maria får en förtrogen i detta nya, komplicerade liv. Maria åker sedan dit och får någon att prata med. Det är viktigt, när man får en uppgift, att man har en vän, en plats, någon att diskutera med.

Så när du får din kallelse så kommer en ängel att ge dig både ett oväntat uppdrag och ett sammanhang som du kan utföra det i. Och ditt liv kommer aldrig mer att vara sig likt. Och ja, det kan bli svårt. Och ändå: Det uppdrag ängeln ger dig kommer att bli till välsignelse. Välsignelse över dig, och de som finns runt omkring dig.

Charlotte, präst

15 kommentarer

Lise-Lott Carlén säger
16 mars 2018 – 08:14

Så fina tankar inför helgen!

Charlotte Frycklund, präst svarar
17 mars 2019 – 02:18

Tack Lise-Lott. Jag önskar dig en fin helg! Charlotte, präst

Anna säger
16 mars 2018 – 08:26

Väldigt spännande <3
tack

Charlotte Frycklund, präst svarar
17 mars 2019 – 02:18

När Gud skickar budskap blir det ALLTID spännande!

Per Westberg säger
16 mars 2018 – 08:33

En tankvärd fin text!

Önskar dej en fin helg.

Charlotte Frycklund, präst svarar
17 mars 2019 – 02:18

Tack Per, och detsamma. Charlotte, präst

Görel Hedberg säger
16 mars 2018 – 08:59

Jag har tänkt på den här texten en stund och inser nu att min svägerska som gav mig impulsen till att börja arbeta i vården, var min skyddsängel. Hon gav mig också stöd under utbildningen till sjuksköterska.
Som sjuksköterska har jag fått vara med om en del märklliga händelser och verkligen upplevt Guds hjälp, ingripande och stöd.
Tack för din text, som öppnade mina ögon för min svägerskas insats. Tyvärr kan jag inte tacka henne, hon finns inte kvar bland oss längre, men jag kan be för och stötta hennes familj.

Charlotte Frycklund, präst svarar
17 mars 2019 – 02:18

Vilken fantastiskt vacker kommentar Görel. Jag blev alldeles rörd. Jag tänker på dig och din svägerska och att ditt tack till henne säkert når genom himlarymderna. Charlotte, präst

Victoria säger
16 mars 2018 – 09:50

Fint skrivet ❤️

Charlotte Frycklund, präst svarar
17 mars 2019 – 02:18

Tack Victoria!

Susanne säger
16 mars 2018 – 10:06

Spännande och lockande tankar. 💞

Charlotte Frycklund, präst svarar
17 mars 2019 – 02:18

<3

Ebon Galthe säger
16 mars 2018 – 10:36

Änglarna ger ett stort lugn och värme, känns också som ett ljus eller en ljus upplevelse. En djupare upplevelse av nuet. Svårt att förklara.

Charlotte Frycklund, präst svarar
19 mars 2019 – 02:18

Vilken fin beskrivning, Ebon! Tack för att du satte ord på vad man kan känna. Charlotte, präst

Eva lundgren säger
16 mars 2018 – 10:44

Underbara ord som ger mig en varm känsla och längtan. Tack Eva

Charlotte Frycklund, präst svarar
19 mars 2019 – 02:18

Tack Eva. Charlotte, präst

Lizette Nordqvist säger
17 mars 2018 – 07:38

Känner ofta oro / ledsamhet. Hur kan jag be? Mvh Lizette

Charlotte Frycklund, präst svarar
19 mars 2019 – 02:18

Från hjärtat. Med ord, med känslor, med tankar. Böner behöver inte se ut på ett visst sätt, de behöver bara öppna din dörr så att Gud kan nå dig. Charlotte, präst

Elisabeth Skog säger
17 mars 2018 – 08:22

Jag tror jag fick kontakt med en ängel. Genom en man på bussen. Han såg på mig och det var min pappa jag såg. Eller hans själ. Och någonstans då har jag förstått att mitt liv ändrade sig. Min pappa dog för 12 år sedan. Men han såg mig och hjälpte mig. Jag hade blivit bönhörd.... Trovärdigt. Eller?

Charlotte Frycklund, präst svarar
19 mars 2019 – 02:18

Jag tror att Gud kan visa sig för oss på många olika sätt. Kanske lät han dig se vad din pappa skulle ha givit dig för blick, om han hade varit där. Jag önskar dig änglar överallt där du behöver det. Charlotte, präst

Susanne Eklund säger
17 mars 2018 – 03:01

Så spännande ❤️Ser verkligen fram emot detta budskap / fråga . Önskar en fin helg ❤️

Charlotte Frycklund, präst svarar
19 mars 2019 – 02:18

Ja, det blir jättespännande! Du får gärna berätta hur det går. Charlotte, präst

Elisabeth Thorfinn säger
18 mars 2018 – 04:34

Har nyligen fått en cancerdiagnos; blodcancer, kronisk och den kommer att ta mitt liv. Jag får lägga mitt liv i Guds händer och önska mig en ängel, som leder och stöttar mig och mina närmaste fram till mitt slut.

Charlotte Frycklund, präst svarar
19 mars 2019 – 02:18

Åh, Elisabeth, vilken tung väg du går nu. Jag ber till Gud att du har många änglar och att dina närmaste också har änglar. Jag ber att Jesus håller dig i handen och änglarna kantar din väg. Charlotte, präst

Marcellina säger
18 mars 2018 – 07:08

Wow! Tack! Igår så fick jag kontakt med Gud. Jag har innan inte riktigt varit troende, jag har haft lite funderingar men mycket har lutat åt att jag varit otroende. En människa tog kontakt med mig nyligen och sen igår blev allt väldigt annorlunda, läskigt, härligt. Jag är så förvirrad. Googlat en del. Sista googlingen jag gjorde var väldigt personlig, hade ingenting med varken Gud eller änglar att göra men den ledde mig hit. Till denna beskrivning. Just denna helgen, måste jag ju ha mött en ängel. Tack för svar! Och WOW igen

Charlotte Frycklund, präst svarar
19 mars 2019 – 02:18

Vad glad jag blir att din väg förde dig hit. Jag tror att Guds kärlek har nått dig och ber för din framtida vandring med Gud. Charlotte, präst

Tova säger
19 mars 2018 – 10:11

Tack för en fin reflektion. När jag läser så tänker jag på min egna prästkallelse. Min pappa, som varken är kristen eller andlig, sa till mig att jag borde läsa Svenska kyrkans grundkurs - var fick han det ifrån? En vän, svarade han. Ja, tänkte jag, det kanske jag ska göra.

En längtan, som jag inte visste fanns, väcktes till liv där och då. Jag tackar Gud att min pappa fick bära fram budskapet till mig.

Christina säger
23 mars 2018 – 07:33

Vilken stark texttolkning. Du säger egentligen bara vad som redan finns i texten, utan omskrivningar, och budskapet blir omvälvande. Gud välsigne dig Charlotte.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.