Helga på firman Gud & Son


Två av delägarna i familjeföretaget Gud & Son konfererade. Fadern hade sedan länge insett att Sonen, hur gärna han än ville, inte skulle kunna fortsätta att sköta markservicen särskilt mycket längre.

Han behövdes på huvudkontoret hos Fadern, där verksamheten planerades. Som det varit, med Sonen placerad på en begränsad geografisk plats, fick bara en bråkdel av de som behövde hans omsorger del av dem. Med Sonen på huvudkontoret däremot, i rummet till höger om Fadern, skulle firmans överblick över allt som pågick bli avsevärt större.

Men människorna behövde närvaro, inte bara huvudkontor. En alldeles särskild kompetens krävdes, en kraft, en hjälpande hand, som kunde förenkla kontakten och se till att alla fick det som var bäst för dem. Någon som kunde hjälpa folk att upptäcka firman Gud & Son. En kraft som funnits i företaget från början, en tyst delägare, som varit lite av en doldis, skulle plockas fram. Nu var det dags att träda fram i rampljuset.

Sagt och gjort. Hjälparen, Helga Ande, fick ta ett steg framåt. Kontorets friska fläkt och exekutiva kraft. Nu skulle Hjälparen, tillsammans med Fadern och Sonen, kunna se till att alla, överallt, fick personlig service. Överallt där det fanns behov av Gud & Sons tjänster skulle Helga Ande finnas tillgänglig. Och Helga Ande skulle också kunna hjälpa folk som aldrig hade hört talas om firman att upptäcka den. De storverk Fadern och Sonen utförde var magnifika, och någon måste berätta om det för folket.

Helga Ande fick sin nya tjänst lagom till pingsthelgen. Inget ändrades vad gäller Fadern och Sonen, de kunde fortfarande kontaktas som innan. Men firman har fått ny energi, ny kommunikation.

Nu far Helga Ande som en skottspole över världen och tycks vara överallt samtidigt. I den allra minsta koja likaväl som i det ståtligaste kejsarpalatset. I världens alla hörn började folk genom Helga Ande höra talas om Gud & Son, överallt kunde folk berätta om sina möten med företaget.

Något som var väldigt tydligt var att folk kände att företaget brydde sig om dem, de kände sig sedda. Och fattas bara annat. Med Fadern och Sonen på huvudkontoret, ständigt övervakande allt som sker, och med Helga Ande pilande från plats till plats, alltid med ett gott ord till dem hon mötte. Med en sådan organisation kunde alla nås av Gud & Son.

10 kommentarer

Birgitta Gillsjö säger
29 maj 2020 – 01:20

Tack!! Underbart formulerat!

Lars Kempe säger
29 maj 2020 – 08:15

Jättebra!

Christer Andersson säger
30 maj 2020 – 07:42

Sån härlig upplyftande berättelse.
Tack Gud fader son å helige ande

Per Pettersson säger
30 maj 2020 – 07:56

Jag tycker bilderna stänger mer än de öppnar
Tankarna fastnar lätt vid kontorsuttrycken och verksamhet från huvudkontoret ger inte känslan av närhet, samt en Helga Anden som flänger runt jorden för att hinna med. Det vi behöver är en närvaro som är kvar.

Hanna Axelsson säger
30 maj 2020 – 11:46

Tack Kjell! Detta får bli min inledning på den webbsända gudstjänsten från Betelkyrkan i Vaggeryd imorgon!

Britt-Marie Strand säger
31 maj 2020 – 08:24

Tack! Kommer att ha texten i åtanke vid dagens textläsning spm kyrkvärd@

Anna säger
1 juni 2020 – 09:31

Vad bra förklarat!

Annica Haglund säger
1 juni 2020 – 12:10

Vilket kul sätt att presentera Anden och hans medarbetare på! 😁 Det har jag aldrig hört eller sett tidigare. Det var en fröjd att läsa. Varmt tack!

Maria Starborg säger
1 juni 2020 – 02:59

Tummen upp!

Maria Watolla säger
1 juni 2020 – 03:46

Ja verkligen en fin liknelse, tack <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.