Till innehåll på sidan
Tomas Jarvid

9 blandade tankar på söndagen

Ny söndag, nya blandade tankar!

Blandad bild från medeltiden på någon som skär av skägget på någon annan.
  1. Glad söndag kära läsare!

2. Denna helg har jag spenderat på Flämslätts stiftsgård med församlingens sommarkonfirmander. Vi har talat mycket om självbild och om vilka masker/roller vi uppträder under i vardagen för att klara av sårbarheten i att vara människa.

3. Under veckan har det varit biskopsvisitation i pastoratet. Det betyder att biskopen besöker och har tillsyn över hur arbetet bedrivs hos oss. Denna söndag avslutas det med en pampig sammanlyst gudstjänst i Tvärred kl 11 som du förstås gärna kan gå på. Jag för min del är ju inte hemma förrän till eftermiddagen.

4. Idag är för övrigt tredje söndagen efter trettondedagen och vi får höra evangeliet om hur en officers tjänare blir botad av Jesus som också berömmer officerens tro. Jag ska predika på något lite enkelt sätt här på lägret och tänker att jag lägger upp den texten på bloggen i vanlig ordning imorgon.

5. Vi får också höra en av de vackraste episteltexterna. ”Jag skäms inte för evangeliet, det är en Guds kraft som räddar var och en som tror”.

6. Igår sprang jag som vanligt en runda på en paus på konfirmandlägret. I plötslig inspiration gav jag mig på den fina stigen runt Flämsjön och fick sedan sota för det eftersom det var supermycket snö i skogarna. De få vandrare jag träffade på stigen skrattade lite väl högt åt mig kan jag tycka.

7. Jag har också testat att berätta lite mer om min livshistoria för konfirmanderna än jag brukat göra. På ett sätt som tog med lite av sådant jag tyckte var svårt som barn och som ungdom. Jag hoppas att det kan normalisera lite att alla har sina olika utmaningar i livet.

8. Det har varit månadsdagar från både min systers och min fars begravningar nyligen. Tiden går men det är fortfarande väldigt konstigt. Förra gången jag var på konfirmandläger nåddes jag av budet om pappas död på bussen hem.

9. Hur har du det idag? Skriv en rad och berätta!

Senaste inlägg

Kommentarer

7 svar till ”9 blandade tankar på söndagen”

  1. Profilbild för Malin
    Malin

    Idag har jag varit med och spelat in psalmsången till fyra tv-gudstjänster. En märklig upplevelse men också roligt. Det ska bli spännande att se hur helheten blir. Nu sjöng vi fastepsalmer och några kyrie utan textläsningar och predikningar.

    1. Profilbild för Tomas Jarvid

      Alltid spännande att se lite hur det går till bakom kulisserna!

  2. Profilbild för Thorsten Schütte
    Thorsten Schütte

    Tillbaka från långhelg hos barnbarnet på Hisingen. När vi åkte dit var det -25 vid starten i fredags, nu +5 vid återkomsten, men vattenledningar frös under frånvaron, deras återkomst ett handfast böneämne! 😉

    1. Profilbild för Tomas Jarvid

      Vattenledningar vill man helst ska funka.

      1. Profilbild för Thorsten Schütte
        Thorsten Schütte

        I morse skedde ett snabbt bönesvar, det rinner igen!
        Bilden är som Simpson och Delilah, men på huvudets framsida. 😉

  3. Profilbild för Kay Cooke
    Kay Cooke

    I am still very. immersed by the loss of my dear Roger and his daughter Elisabet. In my quiet mind, I think of Margareta and the rest of the family. I mourn my dear Roger and I wonder how the dear family that he loved is copying with the permanent absence of them. I am so sad but I pray for this family’s courage to keep their spirits alive and to live and move forward as they would wish you to do so.

    1. Profilbild för Tomas Jarvid

      Thank you for your prayers and your care Kay! Today I have been thinking about them a lot.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.