Till innehåll på sidan
Tomas Jarvid

8 blandade tankar på söndagen

Ny söndag, nya blandade tankar!

Läslampa från gammal medeltida anfang.
  1. Glad söndag kära läsare!

2. Här hemma har det varit kärva dagar. Nästan alla i familjen har varit rejält sjuka med hög feber och annat. Själv har jag inte varit så sjuk på länge så nu är jag glad att det verkar vara över för den här gången. Så hela veckan känns rätt mycket som en parentes där vi alla varit hemma och legat i varsin vrå.

3. Idag är det Septuagesima, en söndag som pekar framåt mot fastan och påsken. Min kollega pastorsadjunkten Ted ska bli avtackad och jag hade gärna varit med men väljer att sitta i karantän en ytterligare dag innan jag börjar röra mig mer bland folk igen. Man har ju varit med om pandemin och förhoppningsvis lärt sig något.

4. Jag har uppskattat mina samtal med Ted mycket under året. Det väcker ju också lite minnen av hur det var när jag själv var ny som präst att se vilka utmaningar man faktiskt har att ta sig an som ny i tjänsten. Jag har åtminstone vidarebefordrat en hälsning.

5. I måndags medan jag var frisk var det nomineringsval av ny biskop i Skara stift. Där tog vi fram ett antal kandidater som nu ska bli intervjuade offentligt och innan vi går vidare med att rösta fram någon av dem. Det verkar finnas en tydligt favorit en en klar tvåa sett till hur det gått i nomineringsvalet och jag tror säkert att det kommer bli bra med detta.

6. Apropå bilden ovan från en medeltida anfang (en stor utsmyckad inledningsbokstav i en text) visade det sig igår att min äldsta dotter använde ordet anfang spontant och brukar vilja ha det då hon använder ordbehandlingsprogram. Dagens ungdom alltså.

7. När man är sjuk tittar man visst otroligt mycket på skärm, scrollar och lyssnar på poddar nuförtiden. Man orkar inte så mycket annat. Ljudbok hade ju varit bättre än podd när man ändå är igång men den appen har gått varm ändå då yngsta dottern lyssnat från morgon till kväll.

8. Hur har du det nu? Skriv en rad och berätta!

Senaste inlägg

Kommentarer

2 svar till ”8 blandade tankar på söndagen”

  1. Profilbild för Thorsten Schütte
    Thorsten Schütte

    Min fru har gått ner till 80% med lediga fredagar. Känns mycket skönt.
    Hälsan är en fortsatt kamp, sedan sårcentrum grävde i mitt knäsår för provtagning den 10/1 har knäet blivit sämre, främst på natten och mera svajigt.

    1. Profilbild för Tomas Jarvid

      En blandning av goda och dåliga nyheter alltså. Lider med dig med ditt knä.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.