Till innehåll på sidan
Tomas Jarvid

9 blandade tankar på söndagen

Ny söndag, nya blandade tankar!

Årets första skörd.
  1. Glad söndag kära läsare!

2. Idag är det midfastosöndagen. Mitt huvudfokus för dagen är att hålla familjen igång men min om det vill sig kanske jag kan vara med och fira någon av de gudstjänster min fru leder.

3. ”Livets bröd” är temat för denna söndag som alltså är mitten på fastan. Sedan byter fastan lite karaktär till att handla mindre om vår egen kamp och mer om Jesus väg mot korset.

4. Igår var vi med konfirmanderna till ”bodaborg” och lekte och försökte klara olika kluriga uppdrag. Det var roligt och som oftast är det bra att få träffas under lite lekfulla former.

5. Bilden föreställer årets första skörd då jag var ute och petade i krukorna med jordärtskockor häromdagen. Det brukar sägas att de är löjligt lättodlade så med tanke på det var det inte så värst mycket på sätt och vis men ändå rätt mycket från en enda liten knöl i den kruka det hade funkat i.

6. Det har hänt en hel del i veckan. Jag har fått en ny kollega tillika chef. Carina som började hos oss i Ulricehamn denna vecka. Det har också varit ”hearing” (intervjuer) med de som är nominerade till biskopsvalet i Skara stift. Jag var inte på plats så jag får ta ikapp via nätet (vilken man kan göra på Skara stifts youtubekanal).

7. Nästa söndag ska jag leda ett samtal/föreläsning om kristen tro och internet efter högmässan klockan 10. Dags att börja fundera på innehållet alltså. Vad tänker du som läser är viktigt att ta upp?

8. Jag är glad åt ljuset som återvänder mer och mer. I fredags kunde jag cykla i kaftanen utan jacka till. Vilket är bra eftersom det ser lite elegantare ut. Fast å andra sidan ser man ju rätt konstig ut ändå när man cyklar omkring i kaftan.

9. Hur har du det idag? Skriv en rad och berätta!

Senaste inlägg

Kommentarer

2 svar till ”9 blandade tankar på söndagen”

  1. Profilbild för Thorsten Schütte
    Thorsten Schütte

    Vad är det för behållare på bilden? Först såg det ut som kottar son har samlats i ett hål i isen! 😉

    1. Profilbild för Tomas Jarvid

      En helt vanlig hink ju.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.