Till innehåll på sidan
Tomas Jarvid

8 blandade tankar på söndagen

Ny söndag, nya blandade tankar!

  1. Glad söndag kära läsare!

2. Idag är det fjärde söndagen i påsktiden. Jag har lite att göra med att hämta barn på orkesterläger och simskola och så men det är en fin söndag med fina bibeltexter till annars.

3. I förrgår passerade vi halvårsdagen för pappas begravningsdag då också min lillasyster dog. Nu finns gravstenarna på plats. För min del tillbringade jag dagen med att vara på begravning i tjänsten. En nästan oväntat tung dag måste jag säga. Så kort och så lång tid på samma gång.

4. Och igår var det min födelsedag. Nu börjar jag vänja mig så smått vid hur födelsedagar ser ut numera då det glesnat i familjen men det känns allt en del det med. Bland födelsedagspresenterna fanns en gosedjurskatt som min dotter sytt åt mig.

5. Bilden har fyraåringen tagit då han gått runt och plåtat. Tycker den här något vad gäller komposition och skärpa och sånt, eller hur?

6. Annars är det otroligt mycket cykling som gäller nu för hans del. Han har ju fått cykel med trampor till slut och nu vill han inget annat.

7. Allt som liknar att veva på något sätt är dunderkul tydligen. Och där ingår visst cykeltrampor.

8. Hur har du det nu? Skriv en rad och berätta!

Senaste inlägg

Kommentarer

6 svar till ”8 blandade tankar på söndagen”

  1. Profilbild för Elisabeth
    Elisabeth

    Börjar morgonen med att titta på en dokumentär om Ignatius av Atiokia (en del av dokumentärserien om Colosseum). Började googla för att se om jag kunde hitta hans brev och hamnade till sist här.
    Gud är väldigt tyst nu, både i mitt inre liv och det yttre med krig, klimathot, våldsvåg och allt annat ont som vi ser runtomkring. Att våren är på väg, att min hund ligger trygg vid min sida, att jag ser fram emot en sommar med fjällvandring och annat som brukar fylla min själ med glädje och få mig att se Guds kärlek och plan med mig, medmänniskorna och medskapelsen, är nu bara tomhet och oro. Önskar jag kunde skylla på depression, men det här är något djupare som inte låter sig förklaras med synapser och signalsubstanser.
    Längtar efter Guds tilltal och tröst.

    1. Profilbild för Tomas Jarvid

      Jag ber en bön för dig Elisabeth och håller med dig om att det är svårt med framtidstro och meningsfullhet när livet som vi känner de är så hotat som det är nu. Roligt för mig i alla fall att du hittade hit!

  2. Profilbild för Thorsten Schütte
    Thorsten Schütte

    5) Imponerande bild gjord ev en fyraåring med proffsig användning av skärpedjupet! 🙂
    Lite personliga reflektioner om vådan med att kräva civilkurage:
    https://www.vlt.se/2024-04-18/civilkurage-kan-inte-tvingas-fram/

    1. Profilbild för Tomas Jarvid

      Det där civilkuraget måste ju hänga på en själv till slut.

  3. Profilbild för rosa
    rosa

    Å den bilden påminner mig om en favoritfilm med en lågmäld Robin Williams. One hour photo… Spännande film och spännande foto, vill gärna se fler.

    Idag var det första fixar dagen i odlarföreningen. Så jag har krattat, grävt,eldar etc… Det blev så fint när 30 personer hjälpa åt. Märkte att jag är barnsligt förtjust och rädd för eld. Det blir ”rent” på något sätt..

    1. Profilbild för Tomas Jarvid

      Elda är ju fint det. Jag tycker mycket om att sova ute och få tillbringa långa stunder vid elden kring maten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.