En välsignande vägvisare


På väg in i biskopsretreatens vilsamma tystnad inför Guds ansikte förberedde vi oss genom några timmars pilgrimsvandring. För mig blev det en vandring i bön och förbön.

Vid Stora Hoka
Vid Stora Hoka

Mina tankar stannade inför Jesusorden i Matteusevangeliet 11:28-30: ”Kom till mig, alla ni som är tyngda av bördor; jag skall skänka er vila. Ta på er mitt ok och lär av mig, som har ett milt och ödmjukt hjärta, så skall ni finna vila för er själ. Mitt ok är skonsamt och min börda är lätt.”

Under min pilgrimsvandring med Den uppståndne formades en bön:

Jesus, du är hos mig och går vid min sida. Du lägger din välsignande hand på mina axlar som min vän. Bördan blir lätt. Du visar mig vägen och hur jag kan vandra den. Stanna kvar hos mig. Amen

Vänskapens ikon
Vänskapens ikon

Det som hände under pilgrimsvandringen fick en fortsättning. Vid den efterföljande samlingen fick jag möta vänskapens ikon från 600-talet i Egypten som ett gudomligt tilltal. Jesus lägger sin högra hand på abboten Minas axlar. Jesus kallar oss sina vänner och går vid vår sida. Så är det. Därför vandrar jag vidare.

2 kommentarer

Andreas Holmberg säger
14 april 2015 – 09:15

Idag på servicehuset Tryggebo i Iggesund sjöng vi pilgrimspsalmen du ofta lyft fram - den om Vännen och Herden. "Var jag går, i skogar, berg och dalar / följer mej en Vän. Jag hör hans röst." "Han, min Herde, gick för mej i döden / men han lever i all evighet."

Tack för två fina bilder!

Emma Hedlundh säger
14 april 2015 – 04:23

Tack! Önskar dig en välsignad retreat.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.