Bonanza


Här kommer ett lite sent inlägg om en aktivitet som skedde förra söndagen (25/9)

Det som jag och Hampus var på kallas Bonanza och är en stor dag för två företag. Marenga investment company (dem jag spelar fotboll med) och NMB (Nelson Mandela international bank) har en dag varje år då dem träffas för att hylla deras vänskap i att idrotta tillsammans. Dem gjorde aktiviteter som volleyboll, basket, släppa ut en höna på ett fält och fånga den, samt att dem avslutar dagen med en fotbollsmatch mellan företagen.

Vi fick äran att vara med under denna dag. Vi kom lite sent och vet inte om det var tur eller otur men jag missade höns fångar tävlingen. När jag kom fick jag vara med i ett lag och spela volleyboll. Dem spelade i glädje i flera timmar under gassande sol vilket var lite jobbigt för mig. Samtidigt spelade dem en basket match där dem gifta mötte dem som var ogifta. Det är en väldigt stor del av kulturen här, Om man är gift eller inte definierar lite vem du är.

Efter dessa sporter så bjöds alla på lunch. Dem har en sådan enorm gästfrihet här i landet. Dem har inte mycket med ofta blir alla bjudna på lunch och på andra saker. Det är något som är otroligt viktigt för dem. Att kunna bjuda och dela med sig av vad dem har.

När lunchen var klar var det dags för fotbollsmatchen. Eftersom jag inte jobbar i företaget fick jag inte spela men jag var tränare. Vi (Marenga) vann matchen med hela 8-0.

Det var en dag utav enorm glädje där alla hjälpa och stöttade varandra, barn, killar, tjejer och allt däremellan fick vara med och idrotta. Det var otroligt kul att se då det normalt sett inte är vanligt att tjejer får vara med. Det var en fantastisk dag och ett fantastiskt samarbete.

/Simon

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *