• Act Svenska kyrkan
  • Utmaningar och möjligheter under pandemin för den filippinska kyrkan
Till innehåll på sidan
Act Svenska kyrkan

Utmaningar och möjligheter under pandemin för den filippinska kyrkan

Läsåret 2020/2021 har varit ett av de svåraste någonsin för den filippinska oberoende kyrkan och dess teologiska seminarium. Tack för att du varit med och bidragit till att de trots coronapandemin kunnat fortsätta och även utöka sin utbildningsverksamhet digitalt. 


Fotograf: Magdalena Vogt

Här är några av de framgångar vi sett i projektet 2021: 

Stöd till stipendier för teologistuderande  

På grund av pandemin förlorade kyrkan en del av sina inkomster i form av uthyrning av lokaler, deltagaravgifter och retreatverksamhet. En konsekvens av detta är att de stipendier som studerande vid den teologiska utbildningen får var i fara, men med hjälp av stödet ifrån Act Svenska kyrkan kunde studenterna fortsätta att motta bidragen. Här har även tidigare studenter från seminariet klivit in för att hjälpa sina framtida kollegor genom att skänka pengar och matvaror.  

Ökad digital kompetens 

För att möta utmaningarna med spridningen av covid-19 har seminariet under läsåret 20/21 infört en blandad undervisning med både digitala och fysiska träffar när situationen tillåtit detta. Det ökade behovet av nya och bättre datorer, snabbare internet och anpassning av lokalerna har varit en stor omställning. Act Svenska kyrkan har bland annat bidragit till inköp av nya teknologiska hjälpmedel som möjliggjort att undervisningen kunnat fortsätta. 

Nya digitala utbildningar och webinarier 

Tack vare de nya digitala möjligheterna så startade seminariet en onlineutbildning för praktiserande alumni som vill vidareutbilda sig. I skrivande stund deltar 10 präster och 3 biskopar i utbildningen som pågår till slutet av 2022.  

Kampen fortsätter för att utbilda morgondagens ledare i kyrka och samhälle i Filippinerna. Vi lever alla under samma himmel. Vi har alla samma rätt till ett värdigt liv. Tillsammans gör vi skillnad!  

Bild som länkar vidare till formulär för att bli månadsgivare
Bli månadsgivare till Act Svenska kyrkan