Till innehåll på sidan
Act Svenska kyrkan

Dela ditt kaffe med hopp

Hur kan du fortsätta att vara en del av kaffe med hopp? Förutom att fortsätta dela dina digitala fikastunder kan du exempelvis lyssna på podden ”kaffe med hopp” och bli inspirerad.


Som jag tidigare nämnt så gör rådande tider det rätt enkelt att hamna i en negativ sinnesstämning där det mesta ser rätt så dystert ut. Därför är det extra viktigt att försöka hitta ljuspunkter i vardagen, oavsett vad det än är. Att göra sina fikastund extra god genom att fika, swisha & dela, och skänka de människor som har det svårt en tanke är något som har hjälpt mig. Det känns skönt att veta att jag fortfarande kan hjälpa till digitalt, många små swishar blir en stor summa.

Under sommaren kände jag att jag behövde inspiration. Jag började lyssna väldigt mycket på olika poddar, något jag inte gör i särskilt ofta. Det är väldigt intressant och självreflekterande att höra andra personer dela med sig om sitt liv och vad de går igenom. Jag skulle därför vilja ta tillfället i akt att rekommendera podden ”kaffe med hopp”.

En del av podden är att gästen tillsammans med Peder, som håller i den, diskuterar hopp. Jag säger det här utan att överdriva, det väldigt behagligt att få insikt i, samt lyssna på, hur andra människor ser och upplever hopp. Det är verkligen något vi behöver.

I början av september kommer nästa avsnitt och jag tycker verkligen att ni skall lyssna på det. Jag kan inte avslöja vem gästen är riktigt än, men det kommer den kommande veckan! Se till att följa podden på spotify eller där ”poddar finns”.

Slutligen så vill jag be er att fortsätta våga ta digitala fikastunder och dela några av dessa på sociala medier för att inspirerar andra. Tänk själv på hur viktigt det är för dig att bli inspirerad digitalt, vare sig det är av en podcast eller ett inlägg på instagram. Dessa tider kräver att vi inspirerar varandra.

/William Jansson Winge