Hållbarhet innebär både att välja material som ska hålla länge och att vara rädd om miljön. Plus att behålla delar som fungerar, utan att byta ut i onödan.
Anna granskar garderobsdörrarna och konstaterar att vi kan ha dem kvar. De behöver bara lite omvårdnad så blir de som nya!Under plastmattan ser trätrappan okej ut. Vad bra, då kan vi ha kvar den också!Spegeldörrarna i originalskick vill vi också behålla, de bidrar till Murraygårdens särskilda charm. Skavankerna trollas bort med lite slipning och ny färg.
Teglet på Murraygårdens tak är av den äldre sorten, enkupigt. Det är i fint skick men ska kompletteras med några nya pannor.
För att hitta rätt pannor mäter vi upp de befintliga pannorna och vi kommer sedan i första hand att leta tegel vi kan återbruka, i andra hand använder vi oss av nyproducerat tegel av samma mått.
El-dragning för golvvärme i övre badrum, MurrayFlytspacklat golv i toalett på entréplan, MurrayRörisen har lagt in nya rör i köket, MurrayCecilia Cederloo från Hifab står i nyspacklat trapphus (i Murray) och funderar över vart alla möbler i sovrummen ska förvaras under renoveringen?Anna Esbjörnsson, arkitekt, kikar på bredspacklingen av övervåningen och planerar nästa steg.
Stambyte i Murray. Alla vatten- och avloppsledningar har plockats ut för att ersättas med nya inom de närmaste veckorna. De två toaletterna på entréplan och det större badrummet på ovanvåningen är också utrivna och ska rustas upp.
Allt i enlighet med åtgärdslistan i underhållsplanen från 2012.
Du som har följt utvecklingen av stiftsgården vet att projektet har pausat, men det händer faktiskt lite saker ändå. Nödvändigt underhåll pågår för att säkra byggnadernas hälsa. Förra veckan blev dräneringen av Murray klar, så nu behöver vi inte oroa oss för fukt i grunden.
Vi använder kakor
Vissa av våra kakor (cookies) är nödvändiga för att webbplatsen ska fungera. Här finns också kakor som förbättrar din användarupplevelse.
Läs mer om våra kakor.