När det känns lite oklart…


Ibland känns livet precis så här – som en tjock dimma, tjocka, och man ser bara de närmaste metrarna framför sig. Det går nästan inte att orientera sig. Visste jag inte vad som fanns där så skulle jag inte ha en aning om vad som väntade mig längre fram.

Dimma i Skärhamn. Foto Carina Etander Rimborg
Dimma i Skärhamn. Foto Carina Etander Rimborg

Men då är det lika tryggt varje gång att veta att det finns en alldeles stadig grund att stå på. Guds ord, bibeln och Guds löften. Även om det är svårt att ta till sig, det går inte att se orden för alla bokstäver, så finns de där för mig.

På söndag är det Sexagesima (för det är 60 dagar kvar till påsk) och söndagen kallas också för Reformationssöndagen och temat är ”Det levande ordet”. Psaltartexten för söndagen är hämtad från Psalt 33:e kapitel.

Psaltaren kapitel 33, vers 4 – 9

Herrens ord är att lita på, han handlar alltid trofast. Rätt och rättfärdighet älskar han, Herrens kärlek fyller hela jorden. Genom Herrens ord blev himlen till och rymdens här på hans befallning. Som i en lägel samlade han havet och lade djupens vatten i säkert förvar. Må hela jorden bäva inför Herren, alla som bor där frukta honom. Han talade och allt blev till, han befallde och det skedde.

När vi är med Gud och Jesus så behöver vi inte prestera. Vi behöver inte klara provet, vi behöver inte förstå. Vi kan bara vila i löftet att Jesus alltid är med.

”Jag är med er alla dagar intill tidens ände”. (Matt 28:20)

Då gör det inget att det är tjocka i livet, precis som utanför mitt fönster på jobbet. Då vet jag att jag alltid får hjälp om jag lyssnar och följer.

Välkommen till våra gudstjänster!

https://www.svenskakyrkan.se/tjorn/kalender

/Carina Etander Rimborg
kommunikatör 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.