Time to work!

Nu har vi börjat på våra praktikplatser!


Idag har vi börjat på våra respektive praktikplatser här i Irente. Jag och Lena, tyska tjejen som ska vara volontär här i ett år, började på Irente Children’s Home tillsammans. Jag var på avdelningen där barn i åldern 9 månader till 1 år bor, och kommer att vara där resten av veckan. Lena började på avldelningen med 8 barn i åldern 1-8 månader. Det fina med den här instutionen är att man är noga med dess namn, för barnen BOR ju faktiskt här, detta är deras hem: Irente Children’s Home (ICH). I månadsskiftet som kommer firar ICH 55 års-jubileum. Det ska vi vara med och fira!

På min avdelning (denna vecka) är fokus på att lära barnen att gå. Två av barnen kan det redan och övar fritt! Mot möblerna i rummet och går några steg mot personalen. Det är både anställd personal på plats och tanzanianska tjejer som gör praktik parallellt med sina studier, under 1-2 år. Idag hann jag prata med Anna, Florence och Upendo, vilket betyder kärlek på swahili. Mycket trevliga allihop!

En bra sång till övningen att lära sig stå och gå är denna: Simama kaa. Den lärde vi oss sjunga på kyrkans universitet, Sekomu, förra veckan. Kul att den nu får praktiseras! Fritt översätt är texten: ”Stå upp och sätt dig. /x2/ Hoppa, hoppa, hoppa. Stå upp och sätt dig.”

Det var allt för nu! /Kattis

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.