Sekomukurs i estetiskt lärande

Sekomukursen är nu i full gång med uppemot 70 studenter!


Tiden riktigt springer iväg nu – tänk att det är julafton om drygt tre veckor! Det känns det INTE som, när vi går i t-shirt och flipflops om dagarna. Men visst ska vi följa julkalendern på SVT, kanske hjälper den oss att få advents-/julstämning.

Vi har fått förmånen att starta en ny kurs på kyrkans universitet Sekomu i estetiskt lärande. Så fantastiskt! Under åtta tillfällen får vi träffa studenter som framförallt läser till specialpedagoger. De är nyfikna på hur musik, rörelse och andra estetiska uttryck kan bidra i undervisningen av elever med särskilda behov. Idag hade vi den tredje lektionen och temat var “Motivation”. De två första lektionerna hade temanen “Att uppleva musik med kropp och röst” och “Lärostilar och pedagogik”. Kursen kommer att avslutas med en praktiskt examination den 20 december där studenterna kommer att redovisa minst en övning som innehåller estetiska uttryck, med en tydlig pedagogisk tanke bakom. Det ska bli spännande att se vad de hittar på!

 

Catta har tagit rollen som fotograf och tack var henne finns det både filmer och foton från Elins och min undervisning. Här ser ni några foton och ett klipp på en av de allra första övningarna. “Just copy what I do”. Då behöver vi inte missförstå varandra på varken engelska eller swahili – mycket bra med kropp och härmning! 🙂

Samarbetsövning genom att den bakre personen leder den främre, som blundar.

Ha det gott! /Kattis

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.