Så nu har äntligen jobbet på farmen börjat även om första veckan har varit lite Pole Pole (långsam) så kunde jag inte varit lyckligare.
på bilden ser ni när jag rensar frukt från kärnor som sedan ska bli sylt som säljs i butiken på farmen och som också serveras till gästerna som sover över på Irente Farm lodge.
Det fantastiska med farmen och irente farm lodge är att allt som tillverkas på farmen sälj till turister som kommer för att övernatta eller bara besöka gården. Överskottet säljs därefter på marknaden eller till städer som Dar el salam eller exempelvis Tanga. Farmen är speciellt känd för deras osttillverkning och efter 3 veckor med ris och böner så kan jag säga att efter att smakat osten och sylten som görs på farmen så kändes det lite som att komma till himmelriket.
Dom första arbetsdagarna har varit ganska lugna vilket har skapat tid och utrymme för att utforska området och urskogen kring irente. Man jobbar väldigt aktivt med att ta hand om urskogen och försöker få bort växter och träd som inte tillkommit där på naturlig väg och plantera tillbaka träd som har funnits i området sen urminnes tider. Problemet för skogen är också att folket som bor i närheten hugger ned gamla träd för att kunna elda för matlagning. Aggrey som var min guide under vandringen hoppas att utbildning och landets ekonomiska utveckling ska bidra med förståelse och respekt för urskogen.