Irente Farm fc


Hej! Jag nämnde i mitt förra inlägg att jag tänkte skriva lite om mina projekt vid sidan av själva arbetet på farmen. Ett av projekten är att försöka sponsra med bättre utrustning och ge bättre förutsättningar för det lokala fotbollslaget i irente. Tillsammans med kyrkans internationella arbete det vill säga det här praktikprogrammet och S:t Petri församling men också Irente Farm så har vi lyckats sponsra Irente Farm fc med nya matchställ nya fotbollar fotbollspumpar och även pengar till busstransporter till Bortamatcher. Eftersom jag själv alltid varit intresserad av fotboll så blev jag glad när jag upptäckte att det fanns ett lokalt fotbollslag och jag bestämde mig för att börja komma på träningarna. I början var det ganska svårt måste jag säga och folk var mer intresserade av mina fotbollsskor än av att låta mig få komma in i gemenskapen men sakta men säkert så fick jag förtjäna min respekt på fotbollsplanen vilket i säg är ganska tråkigt att det ska behöva vara så men den regeln gäller även i Sverige när åtminstone jag själv har börjat träna för ett nytt lag.  Jag upptäckte att fotbollen betyder allt för killarna som spelar i laget och dom som kommer på träningarna. Att driva ett fotbollslag och spela matcher kostar pengar och material och som för många lag i världen så är det ideella krafter som försöker samla ihop resurser om det så är till att ta sig till bortamatcher eller om det behövs nya tröjor. Fotbollslaget hade en fotboll som man lagade med jämna mellanrum hos en lokal sömmerska och matchtröjorna var väl använda och när man spelar för ett lag så bär man sin matchtröja med stolthet. Stephen som är arbetsledare på farmen såg att jag tränade med laget och beskrev för mig hur farmen försöker sponsra med transporter till matcher. Jag fick med mig ett gäng fotbollar och pumpar från S:t Petri och Stephen och jag pratade om vi kanske tillsammans kan göra något mer och beslöt oss för att sponsra laget med nya matchställ fotbollarna från Sverige och pengar till busstransporter för laget. Det blev en väldig stor glädje och en känsla av stolthet för mig och för farmen men framför allt för fotbollslaget när spelarna fick sätta på sig sina nya matchställ och dessutom få 5 fotbollar som innebär att man nu har 6st totalt vilket innebär träningsmöjligheterna för killarna blir bättre. Vi åkte på premiärmatch med den nya utrustningen till en by där Stephen växte upp (glömt namnet såklart) fotbollsplanen var och är inte av bästa kvalitet varken i irente eller runtom i Tanzania så killarna är grymt duktiga och tekniska trots ett svårt underlag och efter en tuff match i 90 minuter blåste domaren av matchen och irente stod som segrande lag efter 2 gjorda mål mot 0

detta var ett projekt som innebär att själva Irente Farm som ägs av kyrkan också är med och sponsrar det lokala och ser behovet där det behövs. I det stora så var det här projektet ett litet sådant men ibland kan några fotbollar och matchställ också göra en skillnad för folk och ge glädje i en vardag som kanske inte alltid är så lätt.

I nästa inlägg så kommer jag berätta lite om mitt projekt med att  gräva och plantera bananträd tillsammans med föräldrarna till elever som går på rainbow school.

allt gott

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.