Till innehåll på sidan
diakonibloggen

Maskrosor och studenten

En studentmössa kostar cirka 1000 kr, vill du ha en designad kostar det ännu mer. Lägg sen till balklänning, studentklänning, kostym och champagnefrukost. Även för en familj med stabila inkomster kostar studenten en hel del. För familjer där ekonomin är sårbar blir även en student sårbar. Finns det missbruk, psykisk ohälsa med i bilden kan det väcka än mer oro.

Föreningen Maskrosbarn arbetar för att stötta barn och unga mellan 13-19 år och som har en förälder som har ett missbruk, mår psykiskt dåligt eller utsätter barnet/ungdomen för våld. Läs gärna mer på deras hemsida.



Inför studenten och skolavslutningar får föreningen Maskrosbarn ofta höra om ungdomars oro för att ingen ska stå och ta emot dem när de springer ut, att deras föräldrar kommer till skolgården berusade eller att det inte kommer bli någon mottagning om de inte ordnar den själva.

Kanske finns det barn och ungdomar i din närhet som behöver stöd. Kanske kan du ordna en extra studentfest eller bara visa att du bryr dig – hänga en extra blomma på kompisens hals? Eller är du i behov av stöttning. Här kan du ta kontakt med Maskrosbarn. Du är inte ensam!

Vi önskar sköna, rättvisa, omtänksamma skolavslutningar till alla.

Karin och Lotta

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *