Till innehåll på sidan
diakonibloggen

Ska jag ens längta?

Per-Ivar Östmann, fritidsledare, lät oss på diakonibloggen ta del av hans skolgårdstal inför sommarlovet. Tack, Per-Ivar!

Skolavslutning, den bästa dagen!

Nu är skolan äntligen slut och en ledig sommar med sovmorgnar, bad och glass väntar, men lyssna noga nu, särskilt ni vuxna som tyckte de första raderna i mitt tal var härliga. Jag vet att det är många här som inte alls tycker att skolavslutningen är den bästa dagen, för fler än vi vågar erkänna är det den värsta dagen istället för den bästa. Skolavslutningen markerar istället början på en tid av daglig osäkerhet.

Kommer det finnas frukost? Kommer det vara lugnt hemma så jag kan sova på natten, kommer det gapas och skrikas, kommer jag behöva åka bil med någon som är full, kommer man ”orka med mig”? Kommer jag ens våga be om att få åka till stranden? Kommer vi ha råd med Liseberg, ska jag ens längta?

Ska jag ens längta?

Så, du som kan, se till att bjuda med din unges kompisar till stranden, bjud på glass, skjutsa, se till att de spelar brännboll, sover över, se till att de proppar i sig frukost, helt vanlig frukost. Du som har möjlighet, gör vad du kan för att ge ”möjlighet” till de som inte har. Gör det inte för att vara snäll eller god, vi lever inte i ett Instagraminlägg, gör det för att det är rätt! Och om du skulle hamna i ett läge där du behöver agera för att någon som är liten far illa. Agera! Det finns inga alternativ.

Lev & låt leva! ❤️🎶🙏
/Per-Ivar Östmann, fritidsledare

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *