Öppna Flygvägarna och sluta tillämpa Dublinförordningen!


 

Jag älskar att resa. Gärna långt. Jag har varit i många Europas länder, i Turkiet och Mellanöstern, i Afrika södra om Sahara och Sydostasien.  Jag har vandrat och tågluffat, liftat också för länge sedan. Man ser nya världar, möter nya människor. Äter ny mat. Får nya vanor. Det går bra att resa med småbarn också. Det har vi gjort.  Man får planera lite annorlunda, man får vara lite om sig kring sig. Man blir lite mera beroende av att kunna byta blöja, värma flaska eller mat, kunna hålla sovtiderna lite grand i alla fall. Men för det mesta är det inget problem, bara man inte är ensam med ett antal barn, eller något av barnen är sjuk. Därför kan jag tänka mig att det går rätt så bra att ta ett flygplan från Beirut till Landvetter eller Arlanda. Det skulle jag klara av, även med gråtande barn som får ont i öronen av flygningen. För att alla vet att det är lite jobbigt att flyga med barn, får man hos de flesta flygbolag komma först om bord, om man har barn med sig. Då kan man sätta sig i lugn och ro först, i stället för att stå i kö med barn på armen. Flygbolag vet detta. Men inte EU. EU:s regeringar tycker att det är alldeles för lätt att komma hit med flyg. Om människor flyr, får det väl inte ens likna en semesterresa? Trots att de som vill flyga hit har förlorat det mesta, och ofta även har förlorat familjemedlemmar. Om SAS vågar ta någon utan giltig visum om bord, kan de få betala tusentals kronor för en ev. tillbakaresa och uppehälle i Sverige. Så EU lägger ansvaret för att kolla att någon säkert får stanna i landet dit flyget går på flygbolagets personal. Detta är ju helidiotiskt, och gör att t.ex. en kvinna med tre barn som flytt ett Aleppo som ligger i ruiner aldrig kan ta sig till Beirut och flyga till ett land i säkerhet. Hon får på något sätt ta sig till Turkiet för att komma till en grekisk ö, eller till Egypten och Libyen med förfärliga båtfärder framför sig. Ingen av oss skulle åka på semester till Kanarieholmarna om vi var tvungna att sätta oss i överfulla båtar. Och dessutom betala tiotusentals kronor för en sådan färd. Och därför ska absolut inte någon på flykt behöver göra det.  De ska så klart resa på lättaste sätt, i den svara situation de redan är. Ska man fly från Mellanöstern till Europa, så ska man ta flyget, säkert och någorlunda bekvämt. Och har man småbarn, ska man gå ombord planet först! Detta är viktigt, särskilt om man flyr. Då har man det redan svårt, och man har bara de pengar man kan bära med sig. Så därför: Öppna flygvägarna! De finns!

Och stoppa med att tillämpa den förfärliga Dublinförordningen som gör att man fastnar i det första EU-land man kommer till. Om myndigheterna får tag på en. Om man registrerar sig.

Bort med Dublinförordningen som har gett så mycket elände, och öppna flygvägarna! Låt fler komma hit! Något annat är inte  humant!mindre prästgårdsträdgård

(tal vid Tillsammans för Mariestad -manifestation i Prästgårdsträdgården, se bild ovan!)

För övrigt anser jag att Sverigedemokraterna är rasister.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.