Årets julklappar

De säger att stormköket ska bli årets julklapp. Men för den som inte är ”prepper”, och trivs bättre i läsfåtöljen än ute i skog och mark har vi några andra förslag!


Här kommer några tips till julklappar (eller chanukkah-presenter) till de av dina vänner som är engagerade i religionsdialog, feminism och fredsfrågor!

Först och främst har vi en låda kvar med Gud, gender och gemenskap som vi lanserade vid årsskiftet. Den kostar 120 och skickas portofritt, maila helene.egnell@svenskakyrkan.se om du vill beställa! Läs mer om boken här.

För fredsvännen tipsar vi om boken Fred i religionens namn som har kommit i ny upplaga då den första snabbt tog slut! Dessutom finns det också en engelsk version som föga överraskande heter Peace in the name of religion – perfekt present till engelskspråkiga vänner! Boken kan beställas från Marcus förlag.

Sist men inte minst vill vi påminna om Multireligiösa almanackan – oumbärlig för den som vill ta reda på när det är dags att fira tillsammans med sina vänner från andra religioner, och det är ofta! Almanackan är också ett magasin med spännande inblickar i olika religiösa traditioner. Läs mer och beställs från Sensus!