Till innehåll på sidan
diakonibloggen

En räddning i min utsatthet

Ensamhet på gott och ont skulle kunna sammanfatta temat som varit aktuellt på diakonibloggen de senaste veckorna.

Vi har fått dela berättelser om barn, om ensamhet och utanförskap i skolan. Vi har läst om längtan efter barn och förtvivlan över barnlöshet, Vi har mött föräldrar som upplevt sorg över barn som inte längre finns hos oss och vi har även fått dela tankar om att våga välja ensamhet för att få ro inom oss. Biskop Jan-Olof lyfte fram att vi måste våga välja gemenskap för att bryta ofrivillig ensamhet. Hur kyrkan arbetar för att möta ensamhet på nätet fick vi läsa om genom Kyrkans jourtjänsts  och genom nätvandrande diakon Klara Roxberg.

Ensamhet och utanförskap får också leda in oss på nästa tema som kommer att handla om vad kyrkans diakonala verksamhet bör/ska prioritera. Vi tycker det är viktigt och självklart att diakonin vågar öppna upp för samtal som berör oss. Tack alla ni som delat med er av tankar, känslor och funderingar.

[youtube=http://youtu.be/oqd0AaJUxLo] En låt skriven till diakonibloggen av medskribenten Axel Dahlin, fritt efter psalm 28. Den är en bön om att vi mitt i förtvivlan, i ensamhet och utanförskap ska våga lita på ”att det finns en Gud som ligger bredvid mig i gyttjan, inte någon som drar mig upp eller gör mig frisk, men som gör att jag är inte ensam”. Fritt efter Johanna Nilsson som beskriver sin bild av messias i Kyrkans tidning 20/12 2012.

Kommentarer

Ett svar till ”En räddning i min utsatthet”

  1. […] du höra mer av Axel kan du göra det här, du kan även följa Axel på […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *