Till innehåll på sidan
diakonibloggen

Det plingar, ringer och vibrerar…

Skärmavbild 2013-08-15 kl. 21.35.39Det plingar, ringer och vibrerar… och man märker att kollegor  ibland sneglar mot datorn och telefonen. Man messsar lite fint under bordet eller twittrar från konferenser och möten.  Är det inte min telefon som plingar är det någon annans. Vi befinner oss i det uppkopplade samhället eller det digitala samhället, kärt barn har många namn. Nya trender, ny kommunikation, nya dialoger ställer också nya frågor för oss som arbetar med sociala omsorgsfrågor. Vi har utifrån detta perspektiv valt nästa tema på diakonibloggen  som är ”Stöttande samtal på nätet?!”

Det finns mycket man kan associera till kring stöttande samtal – inom diakoni pratar vi om själavård, inom andra organisiationer om vägledande samtal eller hjälp till självhjälp. På nätet finns ett flertal olika forum för speciella grupper, du kan hitta stödforum för missbruk, för anorexia, för självskadebeteende, för oro/depression med mera. Pratar man om sociala medier och forum för olika utsatta grupper kan det ibland väcka en del frågetecken. Kan man bli hjälpt av ett samtal på nätet? Eller är samtalet på nätet för anonymt, för osäkert? Eller är det en av flera vägar som samtal kan föras på?

Vilka erfarenheter har du?

Vi kommer återigen att få möta flera olika gästbloggare som gör att vi tillsammans får vända och vrida på begrepp och tankar kring stöttande samtal på nätet.

”Stöttande samtal på nätet?!”  Maila gärna diakoni.se@gmail.com med dina funderingar och synpunkter eller skriv en kommentar.
Karin och Lotta på diakonibloggen

Kommentarer

2 svar till ”Det plingar, ringer och vibrerar…”

    1. Profilbild för diakonibloggen

      Tack så mycket för uppmuntran! Det gläder oss verkligen! /Karin och Lotta

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *