• Diakonibloggen
  • Det är inte svårt att göra världen lite mer rättvis
Till innehåll på sidan
diakonibloggen

Det är inte svårt att göra världen lite mer rättvis

Har du tänkt köpa någon Alla Hjärtans Dag-present idag? Vill du samtidigt glädja någon mer än din käraste?
fairtradeOm du befinner dig i Jönköping idag kan du bege dig till Hemköp på Barnarpsgatan kl 13. Där genomförs på lokalt initiativ en rättviseaktion. Alla går då gemensamt in och handlar rosor och choklad märkta Fairtrade, detta för att uppmärksamma den möjlighet vi som konsumenter har att påverka. Liknande evenemang pågår på andra platser i landet idag.
Att handla rättvisemärkta varor innebär att bidra till en schysst tillvaro för människor som arbetar med att framställa varorna. Att få en lön som går att leva på, inte utsättas för farliga gifter i sitt arbete, få tillgång till vård och skola – det är exempel på vad Fairtrade handlar om.
Handla rättvist är förstås inte bara nå´t för Alla Hjärtans Dag. Den största aktionen gör vi när vi väljer Fairtrade till vardags. Många bäckar små… Det är faktiskt inte så svårt att göra världen lite mer rättvis!
Läs mer om Fairtrade här.
Nuvarande tema på diakonibloggen – rättvisa. Var gärna med och tyck till du också! Kommentera eller mejla diakoni.se@gmail.com. /Karin & Lotta

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *