Till innehåll på sidan
diakonibloggen

Från Sundsbruk via Nairobi till Sydkorea

Skärmavbild 2014-02-24 kl. 17.09.48Det är alltid så spännande när vi introducerar ett nytt ämne på diakonibloggen. Vi sitter med en grundtanke och en idé. Genom läsare och gästbloggare tar sedan diskussionen helt nya vägar och ger ämnet så många fler nyanser.

Temat har nu varit rättvisa. Vi klagar och beklagar oss ofta över situationen för många idag – ett viktigt skäl till att lyfta ett ämne som rättvisa. Vi behöver diskutera, vi behöver vända och vrida på begreppen och också uppmärksamma särskilt utsatta grupper i Sverige idag. Men vi behöver också vända oss om och se på det vi har nära – se när medmänsklighet och omtanke kan förändra. När diskussionen får eget liv och fortsätter med att vrida och vända på begreppen i andra forum tycker vi att bloggen tjänar sitt syfte – att sätta fokus på sociala omsorgsfrågor inom och utanför kyrkan. Läs gärna vidare på svt.se som lyfte frågan om välgörenhet i förändring.

Vi tackar Gabriella, Carina, Pamela, Peter, Erik, Tomas, Fredrik, Ann-Sofie, Linda och Kajsa som varit denna omgångens gästbloggare.
Snart introducerar vi ett ett nytt ämne

Karin och Lotta på diakonibloggen

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *