• Diakonibloggen
  • Det flödade av fest och kärlek på Jönköpings gator under paraden
Till innehåll på sidan
diakonibloggen

Det flödade av fest och kärlek på Jönköpings gator under paraden

Skärmavbild 2014-05-17 kl. 18.04.09Orden är hämtade från jnytt.se och vi som var där kan bara instämma. Qomut- festivalen har blivit en folkfest, en manifestation för allas lika värde, för att kärlek är störst, för att vi alla ska få älska och leva med vem vi vill. Stolta och glada får Svenska kyrkan i Jönköping igen, och det bara några dagar efter den ekumeniska gudstjänsten 1:a maj, vara en del av folkhavet och hylla människovärdet och allas lika värde!

Qomut är en förening vars vision är en värld fri från trakasserier, våld och diskriminering. Det är en värld där kön och sexuell läggning inte spelar någon roll. En vision som vi på diakonibloggen gärna skriver under på!

Skärmavbild 2014-05-17 kl. 18.08.08

Skärmavbild 2014-05-17 kl. 18.04.29Under fredagskvällen var Svenska kyrkan, Sensus och Stadsbiblioteket i Jönköping värdar för en föreläsning med Ann-Christine Roxberg och Ester Roxberg som talade om boken: Min pappa Ann-Christine. Om hur det är att komma ut som transperson i 60-årsåldern, hur det upplevs att stå nära som anhörig men framförallt talades det om att: livet är för kort för att leva olycklig.

Karin och Lotta

 

 

Kommentarer

2 svar till ”Det flödade av fest och kärlek på Jönköpings gator under paraden”

  1. […] Read more here: Det flödade av fest och kärlek på Jönköpings gator under paraden … […]

  2. […] några veckor sedan gick jag med högburet huvud i Jönköpings Prideparad under Qom ut festivalen, och tyckte att vi hade kommit långt i HBTQ-frågor, både i vår kyrka och […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *