Till innehåll på sidan
diakonibloggen

Att göra hjältedåd

I min jakt på jämvikt i universum fastnar jag i gränslandet. Mellan existentiella kriser och axelryckningar, mellan köpstopp och shoppingbegär. Mellan viljan att rädda världen och att somna om.

Skärmavbild 2014-06-30 kl. 11.00.11Jag ger en tia till en tiggare och impulshandlar för en hundring. Reser miljömedvetet tur och bidrar till försurningen retur. Tar striden vid fikabordet ena dagen och sitter tyst och tittar ner i kaffekoppen nästa. Jag reagerar, formulerar, agerar och kapitulerar.

Jag vill vara en vardagshjälte men min mantel är dåligt fodrad, mitt svärd är slarvigt slipat – och om jag ska göra ett hjältedåd måste jag först slåss mot min egen snålhet, lathet eller dumhet.

Jag är varken särskilt modig eller stark och har inga övernaturliga förmågor. Men ändå fortsätter jag mina vacklande försök att flyga mot världens orättvisor och fiender.

För jag har en sak som driver mig.
Ett hjärta som slår under de illasittande trikåerna.

Gabriella Fäldt

Bilden är hämtad från Kyrkans tidning

Vill du dela med dig av din vardag och arbetet med människor? Kanske ett möte som förändrat dig? Hör av dig på diakoni.se@gmail.com. /Karin och Lotta, diakonibloggen

Kommentarer

2 svar till ”Att göra hjältedåd”

  1. Profilbild för christerhansson

    Reblogga detta på Christer.L.Hansson och kommenterade:
    Intressant!

  2. Profilbild för Helena Ask
    Helena Ask

    Helt fantastiskt bra formulerat! Jag känner igen mej direkt. Träffad så att säga!!Tack Gabriella

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *