Till innehåll på sidan
diakonibloggen

#5min5maj

I december 2013 skrev vi på diakonibloggen om Therese, ambassadör för (H)järnkoll, och hennes önskan att inspirera människor att våga tala om psykisk ohälsa. (H)järnkoll startade som en regeringskampanj. Kampanjen fick så bra genomslag att det nu finns som permanentad verksamhet – i Riksförbundet (H)järnkoll och i ideella föreningar i de län där kampanjen bedrevs. Jönköpings-Posten skriver idag om Jönköpings länsorganisation där Peggy Winkler är ordförande. Hon och vice ordföranden Mats Wikhed vill visa att det är okej att prata och vara öppen när det handlar om psykisk ohälsa. ”Vi kan se att folks attityder har förbättrats”, konstaterar Mats Wikhed.

puff-2Idag 5/5 görs en manifestation i landet med uppmaningen att prata om psykisk ohälsa i 5 minuter. Om du skriver i sociala medier kan du använda hashtaggen #5min5maj. Du kan också prata med vänner, arbetskamrater och bekanta och ge 5 tips på hur man kan må bättre.

/Karin & Lotta på diakonibloggen

Vi ägnar nu några veckor åt uppföljning av sådant som vi tidigare skrivit om. Har du tankar och synpunkter är du välkommen att höra av dig i en kommentar eller via mail, diakoni.se@gmail.com.

Kommentarer

Ett svar till ”#5min5maj”

  1. Profilbild för diakonibloggen

    Det kom ett mail:
    ”Hej, vill bemöta dig som skriver, att svara ärligt hur mår du? Jag önskar att jag kunde! Anledningen att jag inte svarar är alla erfarenheter där motparten inte kan/orkar lyssna!

    Hos mig finns också en stor rädsla att vara till besvär! Just i dag har jag varit förlamande trött vilket är svårt att acceptera själv. Var på halv personaldag. Kom hem och gick och lade mig. Jag har aldrig tidigare skrivit något omgående. Men kände mig så frustrerad över min situation!
    Johanna”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *