Till innehåll på sidan
diakonibloggen

Kursdag i Jönköping om överskuldsättning

Nu slår vi ett slag för ytterligare en kurs där Hela Människan är medarrangör, denna gången tillsammans med Kronofogden och Bilda. Välkommen till Jönköping 24 februari! OBS! Anmälan senast 12 februari.

IMG_2279Överskuldsättning – ett stort problem för samhället, men ännu större för den enskilda människan. Men du kan vara med och göra skillnad!

I ditt arbete träffar du säkert ofta människor i skiftande livssituationer. När människ­or hamnar i en krissituation, så krisar ofta också ekonomin, därför att förutsättningar plötsligt förändras eller därför att man inte ”orkar” bry sig längre om sin ekonomi. Överskuldsättning orsakar stort mänskligt lidande och kostar samhället många mil­jarder varje år. Vem som helst kan drabbas. Bakomliggande orsaker kan till exempel vara sjukdom, missbruk, konkurs, arbetslöshet eller skilsmässa.

Kronofogden vill i samverkan med Hela Människan erbjuda en kursdag till stöd för dig i ditt arbete med människor. Under kursen får vi redskap att använda för att förhindra att krisen leder till skuldsättning som i sin tur leder till överskuldsättning. Och även om orsaken till att en människa ham­nar i en utsatt livssituation kan vara något helt annat än ekonomi, så kan vägen tillbaka försvåras av en kraschad ekonomi. Därför är det viktigt att vi i samtal och stöd till människor kan identifiera de orsaker som kan skapa en ohållbar ekonomisk situation.

Under dagen tar vi bland annat upp:

Vad menas med överskuldsättning – orsaker och konsekvenser?
Vanliga skuldfällor
Hur vi kan förebygga överskuldsättning?
Vad som händer om en skuld lämnas till Kronofogden
Tips och råd
Workshop med diskussioner

Kursen kräver inga förkunskaper.

Datum och tid: Onsdag 24 februari 2016
Start kl 11.00 – avslutning kl 16.00, samlingsfika från kl 10.30

Plats: Hela Människan Jönköping, Västra Storgatan 46

Kursledare: Annika Sydberger-Norrman och Anna-Karin Lindahl från Kronofogden.

Kontakt: Lars-Gunnar Wettebrand,
lg.wettebrand@helamanniskan.se eller ring 0703-958915.

Kurskostnad: 200 kronor (subventionerat). Fika och lunch ingår.

Anmälan: Antalet deltagare är begränsat till cirka 20 personer. Först till kvarn. Anmäl dig här!
Sista anmälningsdag är fredag 12 februari 2016.

Kursen genomförs i samarbete med studieförbundet Bilda.

Vi återkommer regelbundet med information om aktuella utbildningar. Vill du informera om något som berör diakoni och sociala frågor, hör gärna av dig till oss på diakonibloggen, diakoni.se@gmail.com. /Karin & Lotta

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *