• Diakonibloggen
  • Metoo – Ljuset på – Fackeltåg för kvinnors rätt
Till innehåll på sidan
diakonibloggen

Metoo – Ljuset på – Fackeltåg för kvinnors rätt

Imorgon, 14 januari, anordnas på flera platser i landet fackeltåg i spåren av #metoo. Manifestationerna hålls som stöd för alla kvinnor, transpersoner och ickebinära som vittnat om övergrepp under #metoo och för att visa rörelsens enighet. ”Vi välkomnar alla som identifierar sig som kvinnor eller ickebinära att gå med oss. Men även män som vill visa sitt stöd för den här fantastiska rörelsen är såklart välkomna utmed vägen”, säger Ebba Rosencrantz i arrangörsgruppen i ett pressmeddelande.

Kl 15 är tiden då fackeltåg anordnas i Eskilstuna, Göteborg, Helsingborg, Jönköping, Karlstad, Kristianstad, Luleå, Malmö, Mariefred, Ronneby, Skellefteå, Stockholm, Sundsvall, Umeå och Örebro med flera platser.

På Diakonibloggen kommer vi senare i vår att uppmärksamma #metoo-rörelsen, en rörelse som vi tänker bara har börjat och som kommer att ge återverkningar på många olika sätt framöver. /Karin & Lotta

Kommentarer

Ett svar till ”Metoo – Ljuset på – Fackeltåg för kvinnors rätt”

  1. Profilbild för villacalifornia

    I dag har jag har jag varit vaktmästare i vår kyrka, så jag har inte tid för detta att ta mig till Göteborg för fackeltåg. Men det gör ont, att inte kunna närvara för jag tror att det behövs fler män som tar ställning i detta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *