Till innehåll på sidan
diakonibloggen

#låtdeungastanna

I förra blogginlägget uppmanade vi till att gilla Facebooksidan ”Vi står inte ut men vi slutar aldrig kämpa”. Idag delar vi ett annat initiativ för att vara med och skapa opinion genom ett upprop som sprids bland annat på Facebook.

”Det är inte ungdomarnas fel att det tagit så lång tid för beslut. Det är inte ungdomarnas fel att processen inte varit säker.” I dagsläget har över 1000 personer skrivit på uppropet som syftar till att uppmärksamma den ohållbara situation som många av de ensamkommande lever i.

”De är cirka tolvtusen ensamkommande. De har väntat på besked i över två års tid. Knappast några ensamkommande kommer till Sverige längre och har inte gjort så sedan nya lagen trädde i kraft (2016). Vi pratar alltså inte om ”alla världens flyktingar” utan om en mycket begränsad andel ungdomar. Tolvtusen ungdomar fördelat på Sveriges kommuner blir i snitt 41 ungdomar per kommun.

41 unga människor i din kommun.
41 unga människor med driv som går i skolan, har nya svenskfödda vänner och vuxna trygga medmänniskor i sin närhet. Unga som förgyller våra idrottsklubbar och vill gå i skolan, som pratar och förstår svenska, som vill bli en del av oss och få börja leva.”

Skriv under uppropet och gör din röst hörd här. Uppropet finns på sidan skrivunder.com och du behöver alltså inte vara med i Facebook för att skriva under.

På Diakonibloggen har vi skrivit om flyktingar tidigare, men som läget är nu kan vi helt enkelt inte låta bli att lyfta situationen igen, denna gång med fokus på alla ensamkommande barn och ungdomar som lever under enorm press i väntan på eventuell avvisning och återresa. Maila gärna tankar och berättelser till diakoni.se@gmail.com. /Karin och Lotta

Kommentarer

3 svar till ”#låtdeungastanna”

  1. Profilbild för Thorsten Schütte
    Thorsten Schütte

    Bra och viktigt att informera om att man inte måste vara med i Facebook för att kunna skriva under!

    1. Profilbild för diakonibloggen

      Tack, Thorsten! Det ska vi tydliggöra!

      1. Profilbild för Thorsten Schütte
        Thorsten Schütte

        Bra. Skrämmande om självmorden bland ensamkommande:
        http://www.sandaren.se/nyhet/sjalvmorden-okar-bland-ensamkommande

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *