Till innehåll på sidan
diakonibloggen

Sommar och bokläsning – Svag men ändå stark

Varje sommar brukar vi på diakonibloggen.com tipsa om nya böcker som berör det diakonala området, så även i år. Följ med oss under sommaren och få boktips som du kan inspireras av.

Svag men ändå stark av Eva Hylander, Argument Förlag 2017.

Lina Sandell skrev i sången Blott en dag, att varje nyfödd dag har sin ”beskärda del av fröjd och smärta, möda, vila och behag”. De orden hjälper mig att ha rimliga förväntningar på min dag och mitt liv. Hälsa är ingen självklarhet, eller rättighet. Snarare är lidande en ofrånkomlig del av att vara människa.”

Författaren bjuder in oss i en förståelse och en reflektion över hur det är att leva med ständig smärta, vilket hon har levt med i över 13 år. Genom dikter, reflektioner och målningar låter hon oss ta del av kampen, av smärtan och längtan efter att få försonas med sig själv och smärtan.

”Att förlora någon eller något väcker sorg. Även förlorade arbetsförmågor behöver aktivt sörjas för att jag ska kunna se andra göra det jag inte kan och minnas sådant jag gjort utan att det gör ont i mig.”

En bok som väcker ödmjukhet inför författarens kamp – för att hitta frid i sin smärta, att finna acceptans och ro i att vila i sin gudstro.

Så balanserar jag
hoppas
sen vila från hoppet
kämpa
sen vila från kampen
söka
sen vara nöjd med vad jag funnit

Karin Ahlqvist, diakonibloggen

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *