Till innehåll på sidan
diakonibloggen

#röstamermänskligt

Snart är det dags för val och media flödar över av kommentarer, partiledardebatter, slagord och vallöften.

”Demokratin och de mänskliga rättigheterna är i fara. Det finns krafter som hotar dem både på ett nationellt och internationellt plan. Du, jag och alla vi behövs för att föra det politiska samtalet bort från den enkelspåriga retorik som går ut på att ställa grupper mot varandra och som sprider sig i den offentliga debatten. Det är dags att visa att det finns en stark opinion för ett medmänskligt, demokratiskt och hållbart Sverige.  #röstamermänskligt.”

Så skriver #röstamermänskligt på sin hemsida. Röstamermänskligt är ett kampanj som är partipolitiskt och religiöst obunden men samlas kring ett gemensamt fokus på önskan om ett mer medmänskligt samhälle. De vill visa att ”vi är många som är beredda att stå upp för att försvara demokratin, mänskliga rättigheter, jämställdhet, hållbar utveckling och allas lika värde.”

Kampanjen uppmuntrar alla oss som vill se ett mer medmänskligt Sverige efter den 9 september att aktivt arbeta för att dessa frågor får plats på valagendorna.

Vill du veta mer och agera eller uppmunta andra att agera så hittar du info här.

Flera olika organisationer har ställt sig bakom initiativet, bland annat Sensus, Svenska kyrkan, Göteborgs stift, Rädda Barnen och Globalportalen.

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *