Till innehåll på sidan
diakonibloggen

Få hem Selma innan julafton!

Diakonibloggen fick en uppmaning från nätverket #vistårinteut. Idag delar vi ett upprop om Selma.

Selma är 16 år och har avvisats till Italien där hon nu befinner sig ensam och rädd för vad som ska hända. När Selma – som varit på flykt sedan hon var nio år – kommit till Sverige som 13-åring togs hon av vuxna med till Socialtjänsten. Men det blev ingen utredning gjord och ingen asylansökan registrerades. Ovetande om detta och om vad som väntade henne har Selma levt som vilken tjej som helst med skola och kompisar, i nästan tre år.

Men i mitten av november blev hon tagen i förvar. Efter att hon hållits gömd på ett hotell tillsammans med tre poliser i nästan ett dygn utan att ha fått kommunicera med någon flögs hon i chartrat plan till Catania i Italien och överlämnades till polisen där.

I uppropet står det bland annat: ”Hon flydde till Sverige det enda stället där hon upplevt någon form av trygghet och snälla människor.”… ”Sverige är det enda hem hon har i världen och hon vill inget annat än att få komma hem igen.”

Uppropet avslutas: ”Tycker du att denna hantering av ett barn som farit väldigt illa inte stämmer med det som står i barnkonventionen (som snart ska bli lag i Sverige) – ATT SE TILL BARNETS BÄSTA och att Selma ska få komma hem? Skriv då på och sprid namninsamlingen så Selma kan få komma hem och fira jul med sina vänner och familj.”

Läs mer om Selma och skriv under uppropet här.

 

Kommentarer

2 svar till ”Få hem Selma innan julafton!”

  1. Profilbild för Anna-Karin Svedberg
    Anna-Karin Svedberg

    Inhumant och hjärtskärande att läsa detta! Jag hoppas och skriver under på att hon får komma tillbaka hem till Sverige och återförenas med sin familj!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *