Till innehåll på sidan
diakonibloggen

#718skablinoll

Idag publicerar vi på diakonibloggen.com en uppmaning från Stockholms Stadsmission.

Stockholms Stadsmissions direktor berättar att just nu lever minst 718 barn i Stockholm i hemlöshet. ”Det är en oacceptabel livssituation som skapar stor otrygghet och dessutom bryter mot FN:s Barnkonvention.” Stadsmissionen har startat ett upprop  #718skablinoll – en namninsamling för ett mänskligare samhälle där inget barn i Stockholm ska behöva leva i hemlöshet.

Vill du skriva under uppropet hittar du det här: https://www.stadsmissionen.se/press-och-opinion/718-ska-bli-noll

Tre olika åtgärder önskar Stockholms Stadsmission se:

1. Höj bostadsbidraget
En viktig åtgärd är att höja nivån på bostadsbidraget. På så vis kan fler ha råd att hyra bostäder på den ordinarie bostadsmarknaden.

2. Inför ett snabbspår
I ett remissvar till regeringens utredning Ett gemensamt bostadsförsörjningsansvar, SOU 2018:35 efterlyste Stadsmissionen bland annat ett snabbspår med omedelbara insatser för särskilt utsatta grupper. Som till exempel att erbjuda bostad till social hemlöshet utan krav på motprestation (Bostad först-modellen).

3. Inför en nationell hemlöshetsstrategi
Inför en nationell hemlöshetsstrategi där tydliga mål definieras kring bostadsförsörjning och där även mål sätts för antal bostäder för ekonomiskt utsatta hushåll.

Välkommen att skriva under namninsamlingen. Efter den 24 december överlämnas samtliga underskrifter till Stockholms stad och övriga kommuner i länet.

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *