Till innehåll på sidan
diakonibloggen

Årets julklapp

Jultomtens ursprung är ju många som skriver om och ibland tillskrivs Coca-Cola som en av idémakarna bakom jultomten. Men vi måste få höja vår röst. Tomten i sig är ju egentligen ett helgon. Tomtens namn kommer från Santa Claus eller ”sinterklaas” som var en biskop på 300-talet. Mössan som tomten bär är egentligen en mitra, en biskopsmössa. Biskopen skänkte gåvor i skymundan och en legend berättar bland annat att han räddat tre unga kvinnor från prostitution. Flickornas fattige far kunde inte betala den hemgift som var viktig för att kunna gifta sig, och för att överleva skulle­ de bli tvungna att prostituera sig. Biskopen gav flickorna pengar, men gjorde det i hemlighet för att inte förnärma dem.

Han blev helgonförklarad just för sin givmildhet och det är givmildheten som vi lyfter som centralt nu i jul.

Här tipsar vi om bra och omtänksamma klappar:

Fritidsaktivitet: 255 kr
Summan räcker till att starta fem fotbollslag för ungdomar i ett flyktingläger i Kenya. Ge bort en present som bidrar till att barn får vara barn.
Här kan du handla din julklapp.

 

 

Akuthjälp för två barn: 154 kr
Två barn på flykt kan få varsin filt, vattenrengöringstabletter, tvål, vattendunkar och mat som räcker i en vecka.
Här kan du handla din julklapp

 

 

Matkassen 300kr
Genom att köpa något av Stadsmissionens  gåvobevis bidrar du till att fler kan göra sådant som de flesta av oss tar för givet. Som att kunna byta till ett par rena strumpor eller kunna laga en middag till dig och familjen.

Här kan du handla din julklapp

 

 

Pepparkaksbak 350 kr
Med en present från Vit juls gåvoshop är du med och gör skillnad för barn och unga i hela landet. Tack, det betyder mycket! Du bidrar till att skapa härliga aktiviteter och trygga frizoner för unga som har det tufft hemma.

Här kan du handla din julklapp

 

Karin och Lotta på diakonibloggen

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *