Till innehåll på sidan
diakonibloggen

En värld av grannar

19 år gammal flyttade jag från en mindre stad till en större. Min första egna lägenhet. Sån stolthet jag kände för att bara bära nyckeln i min egen ficka. 


Det tog ett tag innan jag stötte på min granne – en liten äldre dam, änka utan barn. Hon frågade lite försynt om vi skulle dela prenumeration på tidningen och det tog ett tag innan jag förstod att det hon egentligen frågade efter var om vi kunde titta till varandra lite då och då.

Det är i den omsorgens anda som ”En värld av grannar” har sitt ursprung, att våga möta varandra med nyfikenhet, glädje och förväntan. Att se varandra utan rädsla och fördomar och mötas av omsorg och värme. Vi har skrivit om en värld av grannar innan och fått del av fantastiska berättelser. Arbetet fortsätter och syftet är att arbetet ska bidra till att utveckla och fördjupa Svenska kyrkans relationer med andra religiösa samfund och organisationer som arbetar med och för människor på flykt i Europa.

Ett av målen med programmet är att stärka praktiker i det fantastiska arbete som redan pågår i många församlingar – men hur stöttas verksamheter på bästa sätt? Det gjordes en enkät och kloka svar kom in, kort presenterade i denna film:

Vill du veta mer om enkätundersökningen hittar du information här. Mer information om programmet En värld av grannar hittar du här.

Karin på diakonibloggen

Genom programmet ‘En värld av grannar – Interreligiös praktik för fred’ vill Svenska kyrkan främja fredlig samexistens och ett humant Europa, som präglas av social och andlig hållbarhet. Ett samhälle där människor värnar om sin nästa och försvarar demokratiska grundvärderingar – En värld av grannar.

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *