Till innehåll på sidan

Om vi och dom – och om hur svårt det kan vara

Det kan handla om flera saker – främlingskap, fördomar, polarisering men också gemenskap, förståelse och verkliga möten.


Hur svårt kan det vara?

Vi slänger oss med frasen ganska lätt, ofta i frustration över att något blir mer komplicerat för någon i vår omgivning än det är för oss själva. Ibland för att framhäva oss själva som smidiga och okomplicerade.

Hur svårt kan det vara?

Den här gången tänkte vi på diakonibloggen applicera frågan på ett speciellt område som kan sammanfattas i ”vi och dom”. Vi människor har lätt att kategorisera oss och varandra i fack – vi som spelar padel, de som håller på Djurgården, vi som aldrig dricker alkohol, de som inte röstar i kyrkovalet, vi som är födda i Sverige, de som inte firar jul, vi som passar in och de som inte…

Det kan handla om flera saker – främlingskap, fördomar, polarisering men också gemenskap, förståelse och verkliga möten. Några gästbloggare kommer att dela tankar kring detta viktiga ämne, hur vi ser på varandra som vi och dom. Att verkligen fråga sig, och erkänna, hur svårt det kan vara: den ädla konsten integration.

/Karin och Lotta

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *