Till innehåll på sidan

A Week of Neighbours

Den 20–24 februari inbjuder ärkebiskop Antje Jackelén till mötet A Week of Neighbours. Temat för mötet är ”bevara vår mänsklighet” och kommer att synliggöra det arbete som utförs av praktiker och mottagande samhällen för och med människor på flykt. 


Du och jag och människor från hela Europa – som arbetar med eller engagerar sig i flyktingärenden, asylsökandes kamp, religionsdialog och helt enkelt när en dröm om ett samhälle som är präglat av ömsesidig respekt, lärande och fredlig samexistens – har möjlighet att under fyra dagar få möta och inspirera varandra i det fortsatta arbetet.

Det är ärkebiskop Antje Jackelén som genom programmet ”En värld av grannar” bjuder in till ärkebiskopsmöte under rubriken A Week of Neighbours”. Mötet som genomförs digitalt är interreligiöst, öppet för alla och har fokus på migration och medmänsklighet.

Samlas i arbetslag eller arbetsgrupper och titta igenom programmet och välj bland alla de seminarier som finns tillgängliga.

Vi tipsar särskilt om:
GODA GRANNAR – PAST, PRESENT AND FUTURE Date and time: 21 february 13.15
TALA VÄL MED VARANDRA – TALK WELL WITH EACH OTHER  Date and time: 21 february 16.00
DIAKONIA OF THE FUTURE: DO MORE, WITH EXISTING RESOURCES Date and time: 22 february 13.15
STORYTELLING AS A TOOL FOR DIALOGUE -METHODS AND EXAMPLES Date and time: 22 february 15.00

Ärkebiskopens möte avslutas torsdagen den 24 februari med Keeping our Humanity Live, ett 90 minuter långt program som sänds digitalt från Stockholm. Ärkebiskop Antje Jackelén är värd och programmet leds av Thabo Motsieloa.

Klicka in dig på sidan och läs om många många fler seminarier – hoppas vi möts.

Karin och Lotta på diakonibloggen

Läs mer här:
https://aworldofneighbours.org/summit/


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *