Till innehåll på sidan
diakonibloggen

Sommar och böcker – Lilla fredsboken

”Fredens väg börjar i en sårad verklighet. Att erkänna våra egna och vår samtids sår kan låta banalt med det kräver mod och ansträngning.”

”Fredsarbetaren är först och främst kallad till egen inre frid, snarare än världsfred. Freden rör sig alltså inifrån och ut.”


Sommaren är här och traditionsenligt delar vi recensioner av böcker, där du kan få tips för dagar av vila, avkoppling, för återhämtning och uppbyggelse.

Lilla Fredsboken, om att vara följare till Jesus på fredens väg, Verbum, 2021

Detta är en bok som vill uppmuntra till fred tillsammans med Jesus. Författarna KG Hammar, Lotta Fång, Fredrika Gårdfeldt och Benjamin Ulbricht ger olika perspektiv på hur vi kan göra det. Både i det lilla och i ett större sammanhang. 

K G Hammar inleder boken med kloka och intressanta reflektioner och scenarier. Författaren ger också förslag på bibelställen till eftertanke och samtal. Ett kapitel jag speciellt fastnade i var ”att träna försoning” och om att försoning är kyrkans nyckelgåva till världen. 

Detta är en bok som jag inte vill sträckläsa. Jag vill ta ett kapitel i taget och ha tid till eftertanke och väldigt gärna i grupp eller tillsammans med någon. Jag skulle gärna använda den som inspiration för samtal i grupp. Boken inger hopp om att vi alla kan bidra till att en annan värld är möjlig och att göra världen till en bättre plats att bo på. 

Denna bön finns på bokens omslag och är alltid aktuell;

Herre, grip oss med din makt och ditt ljus, 
hjälp oss att skydda allt levande, 
att göra jorden till en bättre plats att bo på och
bereda den för ditt rike, som är rättfärdighet, frid,
kärlek och skönhet.
Prisad vare du!
påve Franciskus I

Monica Sölvesdotter Olsson, stiftsdiakon, Växjö stift

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *