• Diakonibloggen
  • Böneveckan 2023: Gör det goda, sträva efter rättvisa
Till innehåll på sidan
diakonibloggen

Böneveckan 2023: Gör det goda, sträva efter rättvisa

Bönen för kristen enhet får en större tyngd när den äger rum mitt i kampen mot det som drar isär oss människor som alla är skapade med samma värdighet, till Guds avbild.


Sveriges kristna råd uppmanar oss att delta i den ekumeniska böneveckan för kristen enhet. Den infaller 18-25 januari, samma datum varje år. I år är temat ”Gör det goda, sträva efter rättvisa” med hänvisning till Jesaja 1:17. Böneveckan brukar firas över hela Sverige, ofta med någon ekumenisk gudstjänst, och på många ställen även böner och andakter under hela veckan. Böneveckan genomförs samtidigt i cirka 120 länder.

Årets tema har valts ut och förberetts av Minnesotas kristna råd i USA. Just Minnesota har under många år varit en av de platser i USA som härbärgerat flest rasistiskt motiverade orättvisor. Allt från massavrättningen 1862 då 38 personer ur Dakotas urfolk hängdes, till mordet på den unge afroamerikanske mannen George Floyd 2020.

Bönen för kristen enhet får en större tyngd när den äger rum mitt i kampen mot det som drar isär oss människor som alla är skapade med samma värdighet, till Guds avbild. Var gärna med och be under veckan. Varje dag kl 9 ber SKR live på Facebook. Se gärna filmen här nedan med Jan Eckerdal, teologisk rådgivare på Sveriges kristna råd.Karin och Lotta på diakonibloggen

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *