• Diakonibloggen
  • När det okända blir känt är vi inte lika rädda
Till innehåll på sidan
diakonibloggen

När det okända blir känt är vi inte lika rädda

I en tid av oro och mörker vill vi på diakonibloggen lyfta hoppet och lägga fokus på längtan efter och arbete för fred. Idag delar vi ett reportage om ungdomar och religionsdialog på Fryshuset i Stockholm.

Det är tidningen Mitt i, Stockholm, som skriver om religionsdialog bland unga i regi av Tillsammans för Sverige på Fryshuset. Under det pågående kriget i Israel och Palestina är det viktigare än någonsin att som judar och muslimer kunna prata med varandra tycker ungdomarna själva. Under uppväxten har de mötts och möts alltjämt av fördomar utifrån sin religiösa tillhörighet. De tycker det är sorgligt att det ska vara motsättningar mellan grupperna, med jämförelser vem som lider mest, när de egentligen är två grupper som sitter i samma båt och som utsätts på liknande sätt i Sverige.

Liam Sallmander, verksamhetschef för Tillsammans för Sverige, säger i artikeln angående religionsdialogen:
– Det är tufft. Och alla kommer inte tycka likadant. Men om vi kan lyssna på den andra personens sorg och sår tror jag att vi får nya tankar som kan bryta isen och skapa en förståelse.

En av ungdomarna säger:
– Trots kriget har vi så mycket gemensamt. Oftast är vi människor rädda för det okända. Men när det okända blir känt, då är vi inte lika rädda.

En annan av de unga är, mitt i det som är svårt och komplext, hoppfull inför framtiden.
– Efter konflikterna kommer det fram nya idéer och ett friskare samhälle kommer att skapas. Väldigt mycket kärlek kommer att komma ur det, säger hon.

Läs artikeln i sin helhet här.

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *