Till innehåll på sidan
diakonibloggen

Bär mig nu

Depression och andra former av psykisk ohälsa är vanligt och blir allt vanligare bland unga. Ändå är det svårt att prata om. Så när man famlar i det där själsliga mörkret, var vänder vi oss då?

I låten ”Bär mig nu” har jag försökt formulera mina tankar och erfarenheter av svåra motgångar, men också om hoppet att det finns någon starkare än mig själv att få stöd hos när min egen kraft inte räcker till.

För mig handlar sången i första hand om det kristna hoppet, men det står på inget sätt i motsatsförhållande till hoppet om stöd från en fungerande diakoni och hälso- och sjukvård. Vi har alla ett ansvar att se till att den som söker vår hjälp också ska få hjälp.

 

”När fasaden tillåts spricka kan morgonljuset falla in.”

 

Videoidén till ”Bär mig nu” föddes i viljan att göra låten inkluderande, att så många som möjligt ska kunna göra låtens ord om cancer, depression, inkassokrav och inte minst hopp till sina. Jag hoppas att låten och dess video kan ge uppmuntran åt tittaren/lyssnaren genom att vara en påminnelse om att du och jag inte är ensamma med våra tankar och upplevelser.

 

/Axel Dahlin

Vi har lämnat september och diakonins månad, men vi fortsätter temat barns och ungas psykiska ohälsa på diakonibloggen lite till. Läs gärna gästbloggarnas tankar, dela med dig av dina reflektioner via mail till diakoni.se@gmail.com eller skriv i en kommentar vad du tycker. /Karin & Lotta

 

 

Kommentarer

2 svar till ”Bär mig nu”

  1. Profilbild för katrin sörbris
    katrin sörbris

    Tack kära ni. Om detta behöver vi berätta. Så mycket sorg och smärta , gråt och ångest. Hur ska de nära orka lyssna och bära? Jo, genom att det finns fler som vet vad det handlar om: något så vanligt som en bruten själ. Eller kaostankar för att våga ta in dagen. En människa-ett liv-ett människoliv värt allt för oss bredvid.

  2. […] ”När fasaden tillåts spricka kan morgonljuset falla in” – så lyder en av text… och den raden sammanfattar nästan temat som varit på bloggen nu under några månader. Vi har skrivit och gästbloggare har skrivit, berättat och delat med sig av historier kring psykisk ohälsa. […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *